Bu Blogda Ara

20 Haziran 2014 Cuma

Film Öneri:The Bucked List ve Esemble C'est Trop

    Hafta sonuna girerken gelenekselleşen film önerilerimi sizinle paylaşayım.Sevgili Smilenaworld'un bloğunda görüp izlemeye karar verdiğim film Şimdi ya da Asla -The Bucked List'in konusu şöyle;

     Kanser teşhisiyle hastaneye kaldırılan Carter Chambers (Morgan Freeman) zorunlu sebeplerden dolayı çalışma hayatına atılmış ve 45 yıl boyuncaotomobil tamirciliği yapmıştır. İyi bir üniversiteyi bırakmak zorunda kalmıştır. Bunun sebebini siyahi,parasız ve bakacağı kişilerin olmasından dolayı olduğunu söyler. Çok zeki ve bilgilidir. Maddi durumu ancak hayatını sürdürebilecek ve üç çocuğunu yetiştirebilecek kadar olmuştur. Çocuklarıyla ve eşiyle mutlu yıllar geçirmiş bir kişidir. Fakat hastalanır ve hastaneye yatar. Hastanede yattığı odaya yeni bir hasta gelir. Kendisi aynı zamanda hastanenin de sahibi olan Edward Cole (Jack Nicholson)dur. Edward Cole ise hayatta maddi olarak çok şeyin sahibidir. Dört kez evlenmiş fakat mutlu olamamıştır.Beraber hayatlarının son günlerini planlamaya karar veriyorlar.



  Filmde özellikle ince espiriler güldürüyor,ancak dramatik yönü hayatınıza şöyle bir balmanızı söylüyor.İzlemeye değer.

  İkinci film ise Esemble C'est Trop-Birlikte Daha fazla

  


   Çok eğlenmek ve çok gülmek isterseniz  şiddetle tavsiye ederim.Evde bir parti yapacakken anneleri babalarının onu aldattığını öğrenince çocuklar büyükannelerini birlikte yaşamak üzere evlerine çağırırlar ve işler umdukları gibi gitmez:) "herkes yerinde mutlu olsun" derler ya hah işte onu doğrular nitelikte:)))

iyi seyirler...
sevgiler...



9 Haziran 2014 Pazartesi

Krep Aşkı

      İnsanlar krepten kule yapıyor içine harikalar koyuyor sardunya krep tarifi veriyor:)

      Ben her zaman söylüyorum benden ateşte portakallı tavuk tarifi gerçekten gelmez.Hem ne kızıyosunuz ben bu tarifi yeni evli arkadaşlarım için paylaşıyorum;))))
     

      1yumurta,bir fiske tuz,yarım litre süt ,boza kıvamına getirecek kadar un ve iki yemek kaşığı yağı karıştırma kabına alıp kepçe kardımıyla tavaya koyun ve önce bi yüzünü sonra diğer yüzünü hiç yağ katmadan pişiriyorrrr afiyetle yiyoruz:)


     Ben bu sabah bunu sırf kendim için yaptım çünkü ben kendi için iyilik yapmayı sevenlerdenim,böyle yapın da yüzünüzde güller açsın,ömrünüz uzasın...
                           


   Selam ve sevgilerimle...

7 Haziran 2014 Cumartesi

Çilekli Tart

     Merhaba canım bloğum,blog arkadaşlarım,bloğumun biricik okuyanları...Gün geçtikçe okuyucularım artıyor,instagramda 7737 kişiyiz bin teşekkür bura da 83ki ben bunu dahi hayal etmemiştim,blog okuma alışkanlığı maalesef azaldığı için yine de ilgi beni çok mutlu ediyor.Blogcu olmak çok farklı çok tatlı bir duygu buraya post atmak çok eülenceli,söykenecek bir sürü söz var,anlatılacaklar...Hepinizi seviyorum.


   Bu gün dr oetger'in çilekli tartıyla ilgili bir yazım var.Geçen gün misafirim gelicekti ne yapsam ne yapsam derken marketten bu ürünü satın aldı .Yoğun tatları değil de çok hafif sevenler için çok ideal,açıkçası ben çok hafif tatları daha çok severim,tartjöleyi yaparken su yerine evde bir gün önce ev yapımı vişne suyu yapmıştım onu ekledim çok hoş bir tat ve doğal bir renk verdi.


  Ancak yoğun tatlar sevenler için tart hamurunun tadı çok hafif,daha keskin bir tat arıyorsanız boşuna yapıp yorulmayın.Paketin üzerinde kaç kişilik olduğu yazmıyor ,ucu ucuna beş kişilik bir pasta.Daha fazla kişi için iki paket almanızda fayda var.

   
       


Herkese sevgiler bol muhabbetle...

6 Haziran 2014 Cuma

Letters To Juliet

       Bu ara el işlerine zaman ayırmıyorum,nedenini bilmiyorum,sanırım bi hobi odamın olmayışı herşeyi çıkar ,koy,topla ,kaldır yapmama neden olup gözümde büyütüyor,ya da yaza girme rehaveti de denebilir.

       Bir de malumunuz dikişin insana terapi gibi gelmeyişi de var,siz kendinizi dikişi rehabilite ederken buluyor,onu siz avutuyor,ona siz sabır gösteriyorsunuz.Hal böyle olunca insanoğlu işte,gözünde büyütünce biraz ara veriyor:)


     Ama yakın zaman için aklımda çok güzel şeyler var ve yapmam gereken Tildalarım tabii..,

     Bu ara sıklıkla film önerir oldum neden mi,kendim gerçekten güzel önerileri çok zor buluyorum.imdb ye asla güvenmiyorum,sadece savaş,savaşta aşk,fantastik filmlere puan veren,hala güzel film anlayışı Yeşil Yol'da kalmış üstüne hiç birşey koymayan bir site bence.

    Ben aşk filmlerine ne kadar az zaman ayırmışım,meğer bu filmler ne tatlı hatıra bırakıyormuş.

    Şimdi size bi film önereceğim,İtalya'nın sokaklarında ve köyleri de gezintiye çıkmak ,görsel bir şölen yaşamak ister misiniz?

     Konusu şöyle; sophie nişanlısı victor ile gittiği veronada ağlama duvarı tarzında bir mektup duvarı buluyor
ve bu mektuplara cevap yazan ve juliet'in sekreterleri ile tanışıyor.
     Taşların arasında bulduğu 50 yıllık bir mektuba cevap yazdıgında ise hayatı değişiyor :)

    
             
      


                           

      


Hafta sonu yağmurda en iyi aktivite bence aşk filmi izlemek

Sevgiler





5 Haziran 2014 Perşembe

Leap Year

     Cumaya yaklaşırken yağmurlu havaların da etkisiyle en güzel aktivite mısır patlatıp evde film izlemek bence.Geçenlerde tv de rastladığım romantik komedi türündeki filmin konusu çok klasik olsa da çekim mekanlarına bayıldığım için önermek istedim.Konusu;sevgilisiyle evlilik planları yapan genç kadının sevgilisinin evlenmeye hiç niyeti yoktur.İnternette bir arştırma yaparken İrlanda'da dört yılda bir 29Şubat'ta  kadınların sevdiği erkeğe evlenme teklif ettiği geleneğine rastlayınca iş için İrlanda'ya giden sevgilisinin ardından yola çıkar ve başına aksilikler gelir, yolculuğunda bir bey kendisine İrlanda'ya gitmesi için yardım eder ancak işler iyice karışır.


     İngiltere 'deki köylerin muhteşem atmosferinde yolculuk etmek isterseniz "Aşka Yolculuk"u izleyin derim.

 
                                   





Herkese mutlu haftasonları diliyorum 
Sevgiler...