Bu Blogda Ara

2 Şubat 2016 Salı

Bu Ara Pek Tatlı

    Herkese kocamaaan bir Merhaba.Buraya yazmadığım zaman örmediğimi,dikmediğimi sanıyorsanız haksızlık ediyorsunuz:)Sadece yazmaya fırsatım olmuyor çoğu zaman.Ailelerde tatlı telaşeler vardı bu ara.Eşim yeniden dayı oldu:)

   Geçenlerde eşimin ablasına sabah erkenden refakat ettik ve hepimiz ailemizin yeni üyesi Defne İpek'i mutluluk ve sağlık ile binlerce şükür olsun ki karşıladık.
   
   Doğuma yaklaşık bir ay kala görümcem ile hastane yatağının süslenmesi için yatak etrafına bu süsü dikmeye karar verdik.Onunda büyük kocaman yardımları ile ortaya bu güzel yatak süsü çıktı.Tabii Defne İpek yatağa yatınca Yatak daha bir anlamlı oldu:)Allah güzel ömürler versin.

      Ben O'na her zaman emni hatırlayacağı bir minik hediye daha yapmak istedim.Ammy 'nin Sevimli Dikiş Projeleri Kitabı'ndan ikinci projemi de dikmiş oldum.

  Kitabı duymayan kalmadı.Türkçe'ye çevriminden kaynaklı anlatım hataları ve zorlukları ile dolu bu kitaptan neyse ki bir projeyi daha öyle ya da böyle bitirmiş oldum.

   Görüncem bu mama önlüğünü kullanmaya kıyamayıp çerçeveletmeye karar verince çok ama çok sevindim.Benim yaptığım el emeklerine böylesine sevgi ve saygı gösterenler olmasa inanın buna devam edemezdim.

  Gelelim yukarıdaki kelebeklere.Bebeği görünce o masumluğuna yaraşır bir hediye paketi yapmaya karar verdim.İnternetten izlediğim bir video ile bu kelebekler çıktı ortaya.

 Kelebekleri pakete kondurunca tam istediğim görüntü çıktı karşıma.Ellerim için  Rabbim'e minnettarım.

  Uzun zaman sonra kendim için bir üretim yapmaya karar verdim.İnstagramda bir kaç profilde rastladığım bir tığ modeli hoşuma gidince hızlıca örmeye başladım.Bir kaç gün sonra hazır olunca örgü köşemde yerini aldı ve inanın bana huzur verdi.

   Geçenlerde Ankara'da çılgınca yağan kara karşı yaslandım kırlentime güzel bir sütlü kahve yapıp seyre daldım.Ne çok şükredecek şeyimiz var hayatta.

    Bu araya bir de seyehat sıkıştırdım.Malatya'ya ablamın yanına bir haftalık kaçamak yaptım.Dedemi gördüm.Her sene O'nu bir diğer sene göremeyecek olma endişem nedeniyle evine daha bir hastetle koşuyorum.Aileleri  bir arada tutan en büyük faktör babalar ve anneler nihayetinde.
  Bu sene dedemde içtiğimiz bu çayımız da bloğumda hatıra olsun.Tepsi rahmetli anneaemden kalma.Dedem yıllar önce şimdiki eşi ile evlenince uzun zamandır büyük bir değer ile o kullanıyor.Dedeme yıllardır can yoldaşlığı ediyor,hepimiz de O'nu çok seviyoruz.

 Ablamla veda kahvemiz.Bu sene çok az kalınca biraz buruk ayrıldım.Yeğenime ablama hiç doyamadım.Sağolsun ablamın yardımcısı Gül abla'cığım da (Ece'nin tabiri işe Rose Teyze:))))bizimle çok güzel ilgilendi.Tam bir tatil oldu anlayacağınız.

  İşte arkadaşlarım bu aralar bende durumlar böyleydi.Hepinize kocaman sevgiler,sağlıcakla kalın...