Bu Blogda Ara

15 Kasım 2013 Cuma

Sebebi,Öğretmek;Patch Workü nasıl yaptım?

Geçenlerde patch work çantamı paylaşmıştım ve nasıl yaptığımı anlatacağıma söz vermiştim bu eğlenceli aktivite için bi kaç çeşit kumaşınızı alıp dikmeye başlayın derim:)




Öncelikle pir parşomen kağıdına oluşturacağınız şekli çıkartın,basit bir dikdörtgeni parsellere ayırın ve mümkün mertebe karışık bölmeyin ilk sefer için zor olur parsellere böldüğünüz kalıbın aynından Bir tane daha yapın .








İlk yaptığınızı şekildeki gibi kesin ve parçaları kumaşlarınızın üzerine oturtup kumaşlarınızı dikiş payı bırakarak kesin.

Sonra kestiğiniz kumaşları makasla kesmediğiniz diper parşomen kağıdınındaki kalıbın üzerine yerleştirin.

Bu resimde kesilmiş parçaları koydum çünkü kesilmemiş kalıbımı yırttım.Bu parçaların kesilmemiş olması gerekiyor ,kesilmiş olanı kesilecek kumaşlara kalıp olarak kullanıyoruz kesilmemişi ise dikeceğimiz çantaya kalıp olarak kullanıyoruz.yani kesilmiş ve kesilmemiş iki ayrı birbirinin aynı kalıbımız var.

Kumaşları parşomen kağıdına iğneleyin birer cm dikiş paylarını da dikiş arkada kalacak şekilde birleştirin ve fotoğraftaki gibi parşomen kağıdının üzerinden dikişi geçin.







Tüm köşeleri birleştirin ve dikişi tamamladıktan sonra kumaşı zedelemeden parşomen kağıdını yırtarak kumaştan ayırın.






Ardından kenarlarını dikip arksına düz renk bir kumaş seçip iki kumaşı birbirine monte edin.






Şayet kırlent vb bir şey dikeceksek dikilmiş parça kumaş ve düz bir kumaşın arasına düz elyaf yerleştirip üçünü monte edecek ve üzerine yorganlama işlemi yapacaktık ve ön yüzü pufidik bir görünüme sahip olacaktı.

Umarım anlatabilmişimdir basit evde yapabileceğimiz bir patch work çalışması.
Herkese sevgiler.









2 yorum:

  1. Ay harika keşke dikiş bilsem❤❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi belediyenin kursuna üç gün gittim,pazen pijama diken anti yaratıcı teyzeler sen napıyosun burda git çalış senin yaşındakiler işe gidiyo deyip yargılayınca internetten dikiş makinası alıp kendim öğrendim sen alsan alasını yaparsın :)

      Sil