Bu Blogda Ara

11 Nisan 2013 Perşembe

ilk iş...



Küçük bir ara verdim biliyorum ama güzel işler peşindeyim bu ara...Şu hummalı doğum odası işimizin tamamlanmasına az kaldı çok şükür.Dünyanın en eğlenceli işi nedir diye sorsalar bir şeyleri kendi ellerinle,zihninle üretmek derdim...Aslında bu merakım taaa üniversite yıllarına dayanıyor.o zaman bile bir şeyler üretmekten onları insanlara ulaştırmaktan müthiş zevk duyardım.Bir süre uykuya dalmış bu yönümü çok şükür uyandırmaya başladım...Allah utandırmasın diyelim.

Bu ara ne yaptım...Yine mutlu kahvaltılarımı ihmal etmedim elbette.Dünyadaki en güzel alışkanlık.İnsana en olumlu enerji  veren davranış.

Sabahları çok ama çok mutlu uyanırım Allah'a bin şükür...Hiç öyle afyonum patlamadı,yok saatlerce suratsız takılayım,yok kendime gelmeden kahvaltı yapmam gibi triplerim yoktur:)Sabah uyanırım ,mutluyumdur--çok ekstra  bir durum yoksa--Kahvaltımı yaparım ama kalkar kalkmaz ama 1 saat sonra farketmez.Biri hazırlamışsa hemen otururum hatta şahane yani:)

Misafir ağırladım....Mutlu sofralarda mutlu sohbetler...Detaylar...
Sofra favorimiz reyhanlı kabaktı.Çok eski Vanlı bir komşumuzdan öğrenmiştik bu yemeği.Tabii bizim doğu tarafında bulgur her yemekte hemen hemen kullanılır ve damak tadımıza çok hitap eder.Ben 9-10 kişilik hazırladım ve ona göre bir tarif veririsem
Malzemeler
2 kg kabak
 1kg kıyma
1 küçük kase bulgur
Biraz kurutulup çekilmiş ekmek
1 baş soğan
Kuru reyhan
karabiber
pul biber
tuz

Yapılışı
Soğanı makinada çekiyoruz ,kıymaya katıyoruz ,bulguru,baharatları,çekilmiş ekmeği ekliyoruz iyice yoğuruyoruz
Bir tarafta kabaklarımızın dolma yapar gibi ancak alt kısmını da açarak oyuyoruz iç malzemesini dolduruyoruz ve dikkatlica halka halka kesip tencereye diziyoruz üstünü 1 parmak geçecek şekilde salçalı suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağlı salçalı sosla servis ediyoruz.Tavsiye edilir güzel bir yemektir...






Bir şeyler üretmeye başladım evet ama öncelikle sevdiklerimden başlamam gerekiyordu yapmak istediklerime başlamak için,önce onların yüzünü gülümsetmeliydim...Başladım hummalı çalışmaya...Biraz gülümsetebildiysem ne ala
İnsanları mutlu etmek adına aldığınız hediyenin arasına kendinize dair bi yorum katmak bence hoş ve etkili,unutulmaz aklınızda olsun;)naçizane:)
Bu süslü mü?O süslenmiş bir mezun kavanoz:)Aslında bir dikiş kutusu ama kepli:)manidar..İstanbula yolculuğu...Özel biri için hazırlandı aslında silindir bir iğnedenlik olacakken becerilemeyen ve kavanozda hayat bulan bir çalışma:)üniversitede okuyan,mezun olmak için emek veren,aynı zamanda bir ev hanımı ,dikiş meraklısına başka ne yapabilirdim ki:)

Olumlu tepkiler alındı mutlu mu mutlu olundu derken işler güzel gitmeye başladı ve ilk siparişler yola çıkmaya hazırlandı.

Bu ilk dokunuş konusunda çok emek verdim çok diledim,çok istedim.Umarım işler yolunda gider.Her şey kalpten geçen yoldadır...Yeter ki kalp çok dilesin...Ben iyi işler için çok dua ediyorum çok istiyorum hadi yolumuz açık olsun inşallah...
sevgiler herkese...









6 yorum:

  1. Ne kadar güzel:))) İşlerin yolunda ve hep istediğin gibi gitsin:))

    YanıtlaSil
  2. ne güzel maşallah barekallah sabah mutlu uyanma işi sanattır hele uyanır uyanmaz kahvaltı yapamaz çoğu insan bende onlardan biriyim malesefff.. illa biraz zaman geçecek hareket edeceğim yada dışarıda biraz yürüyüş hava lazım.. markete gitmeliyim yada köşedeki börekçiye..biraz yukarıdaki bi milyoncuya da olabilir.. (hala neden bi liracı denilmiyor bilinmez) hiçbirşey olmadı evde sağı solu düzenlerim biraz hareket maksat.. hee işte o zaman hakkını vererek yaparım kahvaltımı:)

    reyhanlı kabağa bayıldım ben yaa doğu yöresinin yemeklerine bayılırımm.. doğulu olduğumdan mı bilemiyorum.. :)
    ve son olarak hediyelerin çok şirin ve samimi görünüyor..
    sahiplerine sağ salim ulaşması dileğiyle..
    sevgiler sardunya:) Zeynep

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Sİmin çok teşekkür ederim sevgiler kocaman...

    YanıtlaSil
  4. Ah canım eğer ben kahvaltı yapmak için o kadar beklersem bi yerde bayılıp kalırım heralde:))aç acına olmaz yiycez güçlencez:))demek aynı yöredeniz nerelisin??ben Malatya:)))ama reyhanlı kabağı deneyince mutlaka haber ver eminim seveceğine,ah şu sarımsaklı yoğurt yok mu ah o yok mu neye deyse güzel ediyor yahuu:))

    YanıtlaSil
  5. rzincan bende :) ama istanbulda yaşıyorum.. sen istanbuldan değilsin galiba ?aynen sarımsağın girdiği her yer güzel ya.. hem çok faydalı bi nimet.. bugun aldım kabağı ufaklar biraz ama inşallah farketmiyodur:-))

    YanıtlaSil
  6. Canim duzenlemeler olmus bir kismi.
    BU yazidaki ilk resim hala buyuk kalmis.

    YanıtlaSil