Bu Blogda Ara

1 Temmuz 2014 Salı

Hayırlı Ramazan'lar

          Dinimizin en zor ibadeti  ama nefsimizin en güzel terbiyesi Oruç...Ramazan'a yeniden kavuşmanın coşkusu var içimizde.Oruç tutan da olabilir,tutmayan da,tutamayan da.Ama benim dikkatimi çeken çoğu insanın tutanlara saygı duyması,bu aya saygı duyması.Çok şükür değer yargılarımıza...


        Geçenlerde instagramda görmüş olduğum bir şeyi paylaşmak istiyorum,bir kullanıcı Ramazan'ın ilk günü çay mı kahve mi bir fotoğraf paylaşıp profil altına altına keyif yazmış,buraya kadar hiç bir sorun yok;sonra altına yeniden bir yorum eklemiş ,şimdi işgüzar oruçlular kızar vs. Sonra o insanlar da saldırmış kavga kıyamet.

         
         Bunu neden anlattım.Din konusunda asla ahkam kesecek biri değilim,dediğim gibi dini hassasiyetlerim vardır çok şükür,ama başka insanların bakış açılarını da dinler ve saygı duyarım.Aman da Ayşe oruç tutuyor Fatma tutmuyor filan...Bunlar zaten Ramazan ayının ruhuna o kadar aykırı ki.Oruç olan insanın sadece yemek yemeyip su içmemesi değil mesele,sen istersen 365 gün tut,kalbin tutmazsa orucu,dilin deki söz tutmazsa hiç bir anlamı yok ki,körelttiğin nefis en çok dilinde olacak çünkü en zoru o zaten.Tutamayan için de Allah  çare vermiş,tutmayanında Allah'la arasında.Bu.Bu kadar yani.Yok o yemiş işmiş  fotoğraf eklemiş unfollow olmuş,o dini kitap koymuş takipçisi artmış.Yok ben fotoğraf koydum işgüzar oruçlu kızar bana deyip ortamı germek,oruç tutan insanların da bu yeme atlaması  kadar bu mübarek aya saygısızlık olamaz.Ben kabul etmiyorum ve bu insanları kınıyorum.Keşke biraz daha derin  düşünebilsek.


      Konu hakkında sizler de düşüncenizi yazabilir yorum atabilir,beni haksız bulabilirsiniz.Severek yorumunuzu yayınlarım.

       
                

     

     Fotoğrafı dün çekmiştim:)Bu gün 4:)
Sevgiler herkese:)

2 yorum:

  1. Senin gibi düşünüyorum bende, kul ile Allah arasında olan bir konu benim tutmam yada tutmamam beni ilgilendirir. Çay kahve fotosu da paylaşacak olursam altına saldırır gibi yorum atmam ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sena,sevgili adaşım öncelikle bloğuma duyduğun vefadan ötürü bin teşekkür.İkincisi de keşke herkes hassas olsa ve bu tip anlamsız tartışmalarla Ramazanın büyüsü bozulmasa

      Sil