Bu Blogda Ara

16 Mayıs 2016 Pazartesi

Annler Günü Bahanesi ile Maaile

    Uzuuun bir aradan sonra herkese merhaba.Bu uzun aralığın hakkını umarım ailece yaptığımız toplantı ile telafi edebilirim .

   Bir kaç senedir eşimle annelerimiz için küçük bir sürpriz düzenlemek istiyorduk ama bir türlü denk getirememiştik.Nasip bu seneyeymiş.Tabii gerçek tarihinden bir hafta sonrasını seçtik.Ben Anneler Günü,Babalar Günü,Sevgililer Günü gibi günlere eskiden beri pek sıcak bakmam.İnsanların eksik olan yanlarını hatırlattığını düşünüyorum.Zira bazen küçücük ama annesiz bir çocuk ile hiç karşılaşmıyor muyuz?veya beyaz atlı prensini bekleyen bir dost hayat arkadaşını bulamamış ise "Sevgililer Günü " o insan için bir eziyete dönüşüyor,Babası olmayan çocuklar ve anne olamamış bir kadın...O nedenle herkes annesine,babasına ,sevgilisine o mutluluğu her daim tattırsa inanın daha mutlu eder.

   Konseptimde kocaman bi "Anneler Günü " yazıyordu ,tarih ise 14Mayısı gösteriyordu.Anneler Günü olması annelerime bir vefa borcu ve aileyi bir araya getirme telaşesi idi.Böylece annem,kayın validem ve ablam gibi gördüğüm görümcem ,teyzem gibi sevdiğim komşumuzun da olduğu tatlı bir hatıra oldu bizim için.

   Ankara'nın biraz dışında bir bahçemiz var.Açık hava olması sebebiyle organizasyonu orda yapmaya karar verdim.Bu düzenlemeleri tek başıma yapmadım tabii.Herkes bi ucundan tutunca benim için de büyük kolaylık oldu.
   Bahçenin süslemesinde eşim ve yeğenimiz bana çok yardımcı oldular.
Hazırlıklarımı iki haftaya yayınca rahat rahat bitirmiş oldum.
   En başta keselerimi diktim.Böylece işin en oyalayıcı kısmı baştan bitmiş oldu.Keselerimi daha önceden elimde bulunan parlak etamin kumaşımdan diktim.Işıl ışıl bir görüntüsü oldu.





   Partimi çiçek konseptli yaptım.Keselerime ve meşrubat şişelerine evde sonra işime yarar diye aldığım çiçeklerden monte ettim.Ne çok mavi detayım varmış .Meğer ben gizli bir mavi aşığı imişim:)

    Çikolata kutularımı özellikle bu desen seçtim.Daha kadınsı durdu sanki:)

  Hediyeliklerimde Allah yazılı kokulu taşlar  vardı.Annelerimi ne de mutlu etti bilseniz...Hem görseli hem renkleri hem de o mis kokuları...

   Hediye çantalarına bir de taze çekilmiş kahve koydum.Türk kahvesi beni anlatan en net hediye oldu sanırım:)

   Ağaçlara soft renkli tülleri bağladık.Hafif esen rüzgar masalsı bir görüntü verdi.


  Limonlu kek yazın habercisi sanki...İçime yaparken bile ferahlık verdi:)Kayın validemin doğum gününe denk gelmesi de onu bir doğum günü pastası yaptı:)
   Eh çiçek konsepti olunca çiçekli bir elbise tercihi yapmak gerekti:)

   Son yıllarda bir fotoğraf çerçevesi modası malumunuz ben de biraz şeklini değiştirip böyle bir pano düzenledim.Fotoğraflarda şık bir detay olduğunu umuyorum:)

  Sonrası anları biriktirmek işte.Allah hepinizin yuvasına bol muhabbet ,sağlık ve huzur versin arkadaşlarım.Herkese kucak dolusu sevgiler gönderiyorum...Yeniden görüşene kadar hoşçakalınız:)








2 yorum:

  1. İçim açıldı okurken, ne kadar ince bir dünşünceyle hazırlanmış her şey...Elinize sağlık.Sanırım daha öncede söylemiştim, daha sık yazmalısınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok ama çok teşekkür ederim:)inanın pozitif aldığım her yorum beni çok heyecanlandırıyor kısa süre sonra çok seveceğiniz bir yazıyla geliyorum:)

      Sil